ΤΥΠΟΣ

ΤΥΠΟΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

23
ΝΟΕ

Enet.gr: Ενα παράσημο για τις ελληνοϊταλικές σχέσεις

Με την ύψιστη διάκριση του Τάγματος της Αρετής της Ιταλικής Δημοκρατίας τίμησε ο πρόεδρος της Ιταλίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο τον πρόεδρο του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου της Αθήνας Ιωάννη Τσαμίχα για τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων.

22
ΝΟΕ

Newsbeast: Η ελληνο-ιταλική συνεργασία εφαλτήριο ανάπτυξης

Τον Πρόεδρο του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, Δρ. Ιωάννη Τσαμίχα, τίμησε ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Τ. Ναπολιτάνο με το παράσημο του Ιππότη του Τάγματος της Αρετής της Ιταλικής Δημοκρατίας.

21
ΝΟΕ

«Eξάγουμε περισσότερη Ελλάδα» – Η ελληνοϊταλική συνεργασία απογειώνεται!

Γράφει ο Ι. Τσαμίχας

 

Στην πιο κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ιστορίας μας oι ιστορικοί δεσμοί που ενώνουν την Ελλάδα με την Ιταλία αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα. Η Ελλάδα και η Ιταλία είναι δύο χώρες με πολλά κοινά στοιχεία τόσο σε οικονομικό όσο σε πολιτιστικό και κοινωνικό επίπεδο. Στο πέρασμα των χρόνων έχουν καταφέρει να αναπτύξουν και να διατηρήσουν αναλλοίωτη  μια ιδιαίτερη φιλική σχέση, γεγονός που εδραιώνει τη συνεργασία καθώς και τις οικονομικές και εμπορικές δραστηριότητές μας.

19
ΝΟΕ

Συνέντευξη του Ι. Τσαμίχα στην fmvoice.gr

Η ιδιωτική επιχειρηματικότητα βλέπει στο μέλλον και προχωρά μπροστά για την ανάπτυξη, επεσήμανε ο  πρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Ιωάννης Τσαμίχας, μιλώντας στην fmvoice.gr.

31
ΟΚΤ

Ο Ι. Τσαμίχας μιλάει για τη συνεργασία Ελλάδας- Ιταλίας-Σερβίας

Την υποστήριξη απέναντι στη συνεργασία μετέφερε ο πρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, κ. Ιωάννης Τσαμίχας. «Οι τρεις γείτονες χώρες ενωμένες έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν την κρίση, που μαστίζει αυτή τη στιγμή την Ευρωζώνη και, ειδικότερα, το κομμάτι του Νότου (Ελλάδα, Ιταλία)», δήλωσε ο κ. Τσαμίχας.

«Η τριμερής οικονομική συνεργασία μεταξύ των εμπορικών επιμελητηρίων είναι επέκταση του προγράμματος “εξάγουμε περισσότερη Ελλάδα σε 52 χώρες, μέσα από τα 74 ιταλικά εμπορικά επιμελητήρια”, που θα εγκαινιαστεί, στις 8 Νοεμβρίου, από τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη», ανέφερε ο κ. Τσαμίχας, επισημαίνοντας ότι η προσπάθεια στην παρούσα φάση έγκειται στην εξαγωγή των ελληνικών προϊόντων, χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία των ιταλικών εμπορικών επιμελητηρίων.

06
ΟΚΤ

Έλληνες που κερδίζουν τις διεθνείς αγορές

Ακόμη και μέσα στη σφοδρότερη δίνη της κρίσης, με την ύφεση να σκαρφαλώνει σε επίπεδα ρεκόρ, υπάρχουν επιχειρηματικές ιδέες που όχι μόνο επιζούν, αλλά διαπρέπουν στο εξωτερικό. Ιδέες καινοτόμες, που ξεκινούν από την Ελλάδα και κατακτούν τον κόσμο.

11
ΑΥΓ

Ελληνο-ιταλική συνεργασία για την ενίσχυση των εξαγωγών

Η ανταγωνιστικότητα και η εξωστρέφεια είναι οι λέξεις-κλειδιά, προκειμένου η ελληνική οικονομία να μπει σε τροχιά ανάκαμψης, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στη σημερινή εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση του προγράμματος «Εξάγουμε περισσότερη Ελλάδα σε 52 χώρες του κόσμου μέσα από 74 ιταλικά εμπορικά επιμελητήρια».

27
ΙΟΥΛ

Έλληνες και Ιταλοί ενώνουν τις δυνάμεις τους

"Εξάγουμε περισσότερη Ελλάδα" είναι το σύνθημα με το οποίο ξεκινούν εκστρατεία Έλληνες και Ιταλοί επιχειρηματίες, με σκοπό την προώθηση της τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Τοσκάνης και Σαντορίνης, δύο από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς των δύο χωρών.

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθε περισσότερα